Fjernskrivebord til MAC

For at logge på et Microsoft fjernskrivebord til MAC, skal man hente og installere app’en Microsoft Remote Desktop 10 til MAC. Da programmet ikke er en indbygget del af MAC OS, skal den hentes og installeres fra Apples Appstore.

Du finder den ved at klikke på linket her: Microsoft Remote Desktop 10 – Appstore

Før man logger på et Microsoft fjernskrivebord fra en MAC, er det altid en god idé at sikre sig, at man har den seneste version af Microsoft Remote Desktop 10 installeret. Den nemmeste måde at kontrollere det på, er at åbne appstore, klikke på Opdatering nederst og se om der ligger en opdatering til Microsoft Remote Desktop 10, som ikke er installeret. Hvis der ikke kommer en opdatering frem i listen, ved man, at man har nyeste version installeret.
Som med andre apps, er det vigtigt, at have den nyeste version, så man har de seneste fejlrettelser og funktioner installeret.

Fjernskrivebord på MAC

Indstillingsmulighederne ved Fjernskrivebord til MAC

Når man logger på et Microsoft fjernskrivebord, fra enten en MAC, er der nogle indstillingsmuligheder, som man kan foretage i appen Microsoft Remote Desktop. Indstillingerne giver mulighed for at styre brugerkonti, skærmopløsning og gateway.

 

Skærmopløsning

Under skærmopløsning kan man vælge, at logge på fjernskrivebordet i fuldskærmsopløsning eller selv definere en opløsning. Vi anbefaler at indstille den til fuld skærm, da det giver den bedste brugeroplevelse på en MAC. Det er i øvrigt også standard indstillingen.

 

Brugerkonti

Under Brugerkonti kan man tilføje, slette og redigere brugerkonti oprettet, til at logge på et fjernskrivebord med. Bruger man f.eks. den samme brugerkonto til at logge på forskellige fjernskriveborde med, kan man her centralt skifte adgangskoden på fjernskrivebordsadgangene, hvis man har fået den skiftet.

 

Folder redirection

Hvis du har behov for at flytte fylder fra fjernskrivebordet ned på din MAC eller omvendt, kan du under fanen generelt opsætte ”Folder redirection”. Det betyder kort at dit lokale drev bliver synlige inde fra fjernskrivebordet.

 

Gateways

Hvis du skal logge på gennem en Remote Desktop Gateway, kan du opsætte det under punktet Gateway. Dette skal ikke opsættes for at logge på WebDesktop løsningen.