Fjernskrivebord til iPad og iPhone

For at logge på et Microsoft fjernskrivebord fra en iPad eller iPhone, skal man hente og installere app’en Microsoft Fjernskrivebord. Da app’en ikke er en indbygget del af iOS, skal den hentes og installeres fra Apples Appstore.

Du finder den ved at åbne appen App Store og søge efter Microsoft Fjernskrivebord.

Før man logger på et Microsoft Fjernskrivebord fra en iPad eller iPhone, så er det en god idé at undersøge, om man har den seneste version af Microsoft Fjernskrivebord installeret. Den nemmeste måde at kontrollere det på, er at åbne appstore, klikke på Opdatering i menuen nederst og se om der er en opdatering til Microsoft Fjernskrivebord, som ikke er installeret. Hvis der ikke findes en opdatering i listen så ved man, at man har nyeste version installeret på sin iPad eller iPhone.
Som med andre apps, er det vigtigt, at have den nyeste version, så man har de seneste fejlrettelser og funktioner installeret.

Fjernskrivebord ipad

Opsætning af Fjernskrivebord fra iPad eller iPhone

Inden man kan logge på et fjernskrivebord, er der lidt opsætning man skal foretage sig i appen Microsoft Fjernskrivebord.

Opsætning af fjernskrivebord

Når man starter appen op, trykker man på + øverst i højre hjørne, for at oprette forbindelse til et fjernskrivebord. Herefter vælger man Skrivebord. Som det næste skal du angive navnet på det fjernskrivebord du vil logge på i feltet Pc-navn. Jeg indtaster i tilfældet her rd100.webdesktop.dk og trykker på færdig øverst.
Hvis du vil have den til at huske dit brugernavn og evt. din adgangskode, skal du tilføje det, ved at trykke på Angiv hver gang, ud for feltet Brugerkonto. Jeg vælger Tilføj brugerkonto og indtaster i Brugernavn mit brugernavn minbruger@webdesktop.dk. Jeg vælger gennemgangen her, ikke at gemme min adgangskode, for at beskytte dataene på fjernskrivebordet bedst muligt, i tilfælde af at min iPad eller iPhone skulle blive stjålet. Når det er gjort trykker jeg Gem øverst til højre og login informationerne er tilføjet.
Under det sidste punkt Flere indstillinger, er der mulighed for f.eks. at indstille om lyden fra fjernskrivebordet skal afspilles på din iPad eller iPhone. Når jeg er færdig med indstillingerne trykker jeg på Gem øverst til højre.

Når genvejen er gemt, vises den på forsiden i fjernskrivebords appen til iPad eller iPhone. For at logge på skal man bare trykke på genvejen. Hvis man vil tilføje flere forskellige fjernskriveborde, er det bare at gentage processen ovenfor.

Opsætning af fjernskrivebord fra ipad

Indstillinger til fjernskrivebord fra iPad eller iPhone

Når man logger på et Microsoft fjernskrivebord, fra enten en iPad eller iPhone, er der nogle indstillingsmuligheder, som man kan foretage i appen Microsoft Fjernskrivebord. Indstillingerne giver mulighed for at styre brugerkonti, skærmopløsning og gateway.

Skærmopløsning

Under skærmopløsning kan man vælge, at logge på fjernskrivebordet i fuldskærmsopløsning eller selv definere en opløsning. Vi anbefaler at indstille den til fuld skærm, da det giver den bedste brugeroplevelse på en iPad eller iPhone. Det er i øvrigt også standard indstillingen.

 

Brugerkonti

Under Brugerkonti kan man tilføje, slette og redigere brugerkonti oprettet, til at logge på et fjernskrivebord med. Bruger man f.eks. den samme brugerkonto til at logge på forskellige fjernskriveborde med, kan man her centralt skifte adgangskoden på fjernskrivebordsadgangene, hvis man har fået den skiftet.

 

Gateways

Hvis du skal logge på gennem en Remote Desktop Gateway, kan du opsætte det under punktet Gateway. Dette skal ikke opsættes for at logge på WebDesktop løsningen.

Fjernskrivebord ipad

Prøv om WebDesktop er noget for din virksomhed

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig snarest muligt – naturligvis HELT uforpligtende!